Dia 19

La Santa Tecla Petita i la Plaça Friki

17 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. L’Invisible Titelles presenta Me llaman Perla Preciosa. Titelles per a adults.

 

17.30 h, pl. de les Cols. Primers versots i parlaments dels balls parlats petits.

—17.30 h, Ball d’en Serrallonga Petit.

—17.50 h, Ball de Pastorets Petit.

 

17.45 h, c. Lleida. Escapada del Ball de Cossis Petit, i tot seguit parlaments del Ball de Gitanes Petit.

Col·labora: Agrupació de Comerciants del Carrer Lleida

 

18 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Taller de circ. T’agrada volar? En aquest taller circense d’acrobàcia aèria s’ofereix la possibilitat de posar a prova la gravetat tot enfilant-se a les teles amb l’assessorament de les monitores del taller.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

18.30 h, des de la pl. de la Font. Cercavila de la Santa Tecla Petita. El Seguici Petit enceta les aparicions dels elements més representatius de la nostra festa. Reproduint l’estètica i la manera de fer del Seguici gran, ompliran places i carrers de músiques, balls i espurnes. Petits de mida però grans de cor! Hi participen: Ball de Diables Petit, Drac Petit, Bou Petit, Vibrieta, Ball d’en Serrallonga Petit, Aligueta, Mulasseta, Cucafereta, Lleonet, Negritos Petits, Gegants Moros Petits, els Nanos Nous Petits, Ball de Pastorets Petit, Ball del Patatuf Petitet, Ball de Cercolets Petit, Ball de Bastons Petit de l’Esbart Santa Tecla, Ball de Gitanetes, Ball de Cossis Petit, la Colla Petita dels Xiquets de Tarragona i la Banda Petita de la Unió Musical de Tarragona.

Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, c. Cós del Bou i pl. de la Font.

Recordem als pares i familiars la necessitat que els elements festius actuïn autònomament a fi de facilitar la visió i el gaudi d’aquest acte.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ofereix beguda refrescant als esforçats petits teclers.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio. Amb la participació de: Voluntaris 2017

 

19 h, Rambla Nova, entre els carrers Adrià i Roger de Llúria. Classe i exhibició de ball country i line dance.

Organitza: Associació Crazy Boots

 

19 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Pallaretti (soul-ska 60s/ Tarragona). Pallaretti, selector ganjanighter i barretinaire a parts iguals, amb predilecció per la música negra des de l’ska primerenc, l’early reggae, el northern soul, el R’n’B i el boogaloo fins als sons de guateque seixanter ie-ie i alguna frikada més…

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

19 h, local social dels Xiquets del Serrallo, Tinglado 4 del Moll de Costa. Assaig obert de canalla.

 

19.45 h, pl. de les Cols. Versots i parlaments dels balls parlats petits.

— 19.45 h, Ball de Sant Miquel i Diables Petit.

— 20 h, Ball d’en Serrallonga Petit.

 

20 h, pl. de l’Antic Escorxador. Torna la Plaça Friki! Després d’un any de parèntesi tornen els vespres més esbojarrats de la festa major en aquest mític espai. Propostes diferents i gamberres per a tots els públics. Avui estrenarà la plaça El Romperécords (Mèxic), un artista que ha exposat les seves gestes davant de milers de persones en festivals de teatre, circ i arts de carrer d’arreu d’Europa i l’Amèrica Llatina. El seu humor absurd, simple i lleuger han aconseguit convertir-lo en un divertit espectacle en viu per a totes les edats.

 

20 h, pl. de la Font. Tanda de lluïment de la Santa Tecla Petita. En acabar, darrer ball amb parlaments del Ball de Gitanetes.

 

20.20 h, pl. de les Cols. Versots i parlaments del Ball de Pastorets Petit.

 

20.30 h, pl. de la Font. Versots i parlaments del Ball de Gitanes Petit.

 

20.30 h, local social dels Xiquets del Serrallo, Tinglado 4 del Moll de Costa. Assaig obert de castells.

 

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Sopar i cinema a la fresca. This is England, de Shane Meadows (2008).

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Festival REC, Tecletes, Rusc Produccions, Ikkuii i Food Truck La Cuineta

 

21.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. La Plaça Friki presenta Dave Wonderthing (Madrid), un artista que ens endinsa en el món de la màgia, l’escapisme i altres proeses. Un peculiar artista de l’impossible, que farà del suspens, el perill, el desconcert i l’humor les seves principals armes per entretenir i divertir la seva audiència.

 

22 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb el Carles Alcoy i la Rat Cebrián. Entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala.

 

22 h, Teatre Auditori del Camp de Mart. Manel en concert. Els Manel tornen a Tarragona per presentar el seu últim disc, Jo competeixo, gravat als Estats Units entre una església propera a Woodstock i Nova York. Un nou àlbum amb onze petites històries narratives en què el pop contemporani esquitxat de matisos electrònics referma aquest quartet barceloní com un dels referents indiscutibles del pop-folk. Venda d’entrades: taquilles del Teatre Metropol (Rambla Nova, 46) i teatres.tarragona.cat/festivaldestiu. Preu: de 20 a 35 €.

 

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: Ekinoci

 

23 h, pl. de l’Antic Escorxador. La Plaça Friki presenta Brunitus (Argentina), un personatge amic del temps i amic de les històries. Tot comença amb un llibre antic i ple de secrets. Secrets que parlen de com emmagatzemar històries perquè mai siguin oblidades. La terra que trepitgem i habitem, la família, els amics, la infantesa i les arrugues de la pell, els desitjos, les pors, les passions. Som combinacions infinites del que vam ser, del que somiem, del que ens envolta i de l’instant. Aquesta és la missió del nostre personatge, abraçar totes les històries i ser-ne part. Quina és la teva història?

 

24 h, Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Festa dels que curren el finde.