Dia 20

El Retaule

11 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Concert amb la Coral de la Mercè.

 

17.30 h, Rambla Nova, entre el Balcó del Mediterrani i el c. Adrià. Òmnium Cultural va de festa! Tallers infantils Coneixes bé el Seguici?, taller de pintura, titelles i narració de contes infantils.

Organitza: Òmnium Cultural

 

18 h, c. Comte de Rius, 5. El Goig de Santa Tecla. La Pastisseria Conde ens presenta la pasta que combina millor amb el cafè de festa major: el Goig, un bescuit de xocolata amb toc de Chartreuse. Indispensable a les sobretaules més festeres. Venda prèvia de tiquets a la mateixa pastisseria i a l’estand de Festes fins a exhaurir-ne existències. Preu: 1 €.

 

18 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Taller de circ. T’agrada volar? En aquest taller d’acrobàcia aèria s’ofereix la possibilitat de posar a prova la gravetat tot enfilant-se a les teles fent figures. El taller ofereix la possibilitat d’iniciar-se per mitjà dels passos més bàsics i amb l’assessorament en tot moment de les dues monitores que organitzen el taller.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

19 h, Via de l’Imperi, davant del portal del Roser. Vols conèixer la festa major del segle XIX? Vine a la Ruta Pin i Soler. Basada en el llibre Ruta Josep Pin i Soler (La interpretació de la ciutat), de l’escriptor Magí Sunyer, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura i l’obra del literat tarragoní, la ruta transcorre per set indrets de la ciutat de Tarragona descrits en la trilogia novel·lística de Pin i Soler (La família dels Garrigas, Jaume i Níobe), que retrata la Tarragona del segle XIX. En acabar el recorregut, Raffa Gelati oferirà als assistents una degustació del gelat Pin i Soler. Cal fer reserva prèvia a www.imaginautes.cat o per telèfon al 977 229 930. Preu: 8 € (places limitades). Durada aprox.: 2 h.

Organitzen: Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) i Imaginautes Serveis Culturals

 

19 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Concert d’Espaldamaceta (pop / Tarragona). José Juan González (alma mater d’Espaldamaceta) és un entusiasta del que fa i del que l’envolta. Aquest és un dels perquès de Baile Masái, un disc elèctric, fresc, alegre i festiu. Espaldamaceta viatja per mig món oferint des de cançó d’autor fins a textures africanes, des de rock americà fins a ritmes llatins.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

19 h, pl. de la Font. Santa Tecla gastronòmica. Pastís del Braç de Santa Tecla. El Gremi de Pastissers presenta l’elaboració i degustació popular del pastís monumental del Braç de Santa Tecla. Ni més ni menys que 75 metres de Braç, que equivalen a 2.000 racions. Distribució de racions aptes per a persones celíaques. Recollida prèvia de tiquets des de les 18 h a l’estand de Festes instal·lat al vestíbul del Teatre Tarragona. Un tiquet per persona.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

Organitza: Gremi de Pastissers

 

19 h, Cafè Museum, c. Sant Llorenç, 5. Tast d’espineta amb caragolins. Preu: 4 €.

 

19 h, local social dels Xiquets del Serrallo, Tinglado 4 del Moll de Costa. Assaig obert de canalla.

 

19.15 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig obert de canalla.

 

19.30 h, sala d’actes de l’Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Presentació de la novel·la En tierra de fuego, de Mayelen Fouler. Veurem com el licor tarragoní per excel·lència és present en aquesta novel·la guanyadora del Premio Internacional de Novela HQÑ. Presentada per Mercè Samper, comptarà amb la participació del músic Xavier Martin i l’actor Josep Maria Tuset.

Organitzen: Editorial Harper Collins i Chartreuse Difusión

 

19.30 h, des de l’estàtua dels despullats fins al Balcó del Mediterrani. El Correfoc Petit. Espurnes, diables i bèsties a la mida dels més menuts. Els grups recorreran la Rambla Nova per arribar al Balcó i fer-hi una carretillada de lluïment. Quan acabi, els grups, que s’hauran anat col·locant al voltant de l’estàtua de Roger de Llúria, encendran una carretillada conjunta final. Hi participen el Ball de Diables Petit, el Drac Petit, el Bou Petit i la Vibrieta, i com a grups convidats, el Drac Infantil de Valls, el Ball de Diables Petits del Morell i el Drac infantil de Montblanc.

Amb la participació de: Voluntaris 2017

 

20 h, pl. de l’Antic Escorxador. Torna la Plaça Friki! Després d’un any de parèntesi, tornen els vespres més esbojarrats de la festa major en aquest mític espai. Propostes diferents i gamberres per a tots els públics. Dave Wonderthing (Madrid), un artista que ens endinsa en el món de la màgia, l’escapisme i altres proeses. Un peculiar artista de l’impossible, que farà del suspens, el perill, el desconcert i l’humor les seves principals armes per entretenir i divertir la seva audiència.

 

20 h, local social dels Xiquets de Tarragona, c. Santa Anna, 1. Assaig especial de Santa Tecla.

 

20.30 h, local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Assaig general de castells obert a la ciutat.

 

20.30 h, local social dels Xiquets del Serrallo, Tinglado 4 del Moll de Costa. Assaig obert de castells.

 

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Sopar i cinema a la fresca. Gremlins, de Joe Dante (1984).

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Festival REC, Tecletes, Rusc Produccions, Ikkuii i Food Truck La Cuineta

 

21 h, Teatre Metropol, Rambla Nova, 46. Concert amb la TGN Music Big Band i Susana Sheiman. Després de la bona acollida rebuda el Festival Internacional de Dixieland, tornen per festa major a interpretar les cançons de Frank Sinatra, i aquesta vegada apadrinant la Jove TGN Music Big Band amb Carles Carrasco, fent homenatge a Nat King Cole. Venda d’entrades: www.tarracoticket.cat. Preu: 5 €.

Organitza: TGN Músic Big Band

 

21.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. La Plaça Friki presenta Brunitus (Argentina), un personatge amic del temps i amic de les històries. Tot comença amb un llibre antic i ple de secrets. Secrets que parlen de com emmagatzemar històries perquè mai siguin oblidades. La terra que trepitgem i habitem, la família, els amics, la infantesa i les arrugues de la pell, els desitjos, les pors, les passions. Som combinacions infinites del que vam ser, del que somiem, del que ens envolta i de l’instant. Aquesta és la missió del nostre personatge, abraçar totes les històries i ser-ne part. Quina és la teva història?

 

21.30 h, des del pla de la Seu. La Cucafera baixa! Al seu ritme, i tenint en compte la morfologia d’aquesta estimada peça del Seguici, la Cucafera repeteix la seva particular baixada a ritme de Xaranga Tocabemolls. Véns? Itinerari: pla de la Seu, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí, Rambla Nova, c. Unió, c. Apodaca i c. Sant Miquel.

 

22 h, Antiga Audiència, pl. del Pallol, 3. Conteclada. Avui, contes amb la Muntsa Plana i la Karme González. Entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala.

 

22.30 h, Catedral. El Retaule de Santa Tecla. Enguany el Retaule es vesteix de gala per celebrar els seus 25 anys. Serà la primera vegada que la tradicional formació musical de cobla i percussió doni pas a una majestuosa versió simfònica adaptada i dirigida per Francesc Cassú i interpretada per la Furius Music Orquestra. Aquesta no serà, però, l’única novetat: abans de gaudir del nostre Retaule, podrem escoltar una recopilació de músiques reinterpretades i arranjades per Francesc Cassú, músiques de la nostra festa que, amb el títol Les altres músiques de Santa Tecla, ens transportaran des de l’interior de la Catedral fins als carrers i places de la nostra ciutat, epicentre festiu i ciutadà de la festa major. Completarà aquest petit concert de músiques prèvies al Retaule l’obra Creadors de vida, una peça creada per Sergi Guasch Llorach per commemorar aquests Retaules viscuts.

 

23 h, pl. de l’Antic Escorxador. La Plaça Friki presenta El Romperécords (Mèxic), un artista que ha exposat les seves gestes davant de milers de persones en festivals de teatre, circ i arts de carrer d’arreu d’Europa i l’Amèrica Llatina. El seu humor absurd, simple i lleuger han aconseguit convertir-lo en un divertit espectacle en viu per a totes les edats.

 

23 h, Les Granotes Terrassa, parc de l’Amfiteatre. Concert amb Mi-te’ls + DJ. Pop-rock català de Tarragona.

Organitza: Les Granotes Terrassa

 

23 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: Ekinoci

 

23 h, Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Festa de Jugones. Partides gratuïtes de les 11 a la 1 de la nit.

 

23.30 h, pl. dels Carros. La CucaFesta. Després de la intensa i festiva baixada de la nostra Cucafera, toca reposar i compartir els millors moments de la nit. Bona música per celebrar un any més de baixada, 25 anys de la bèstia ho mereixen.

Organitza: Associació de Veïns del Port de Tarragona