Dia 22

La Vigília

Avui, vigília de la nostra festa major, el cupó de l’ONCE està dedicat a les festes de Santa Tecla. Hi apareix una fotografia dels Nanos Vells al carrer Major. La imatge ha estat feta per la fotògrafa tarragonina Laia Díaz.

 

11.45 h, campanar de la Catedral. El toc de prima.

 

12 h, campanar de la Catedral. El repic general de campanes anuncia la vigília de la patrona amb el vol d’alguns dels instruments més antics de la festa.

 

12 h, portal del Roser. L’Entrada de Músics, iniciada per la interpretació d’Els segadors a càrrec de So Nat, Grallers de Tarragona, mentre sonen pletòriques totes les formacions que fan ballar el Seguici els dies 22 i 23: So Nat, Grallers de Tarragona, Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona, Els Espremulls Ministrers, Grallers de l’Alfàbrega, Ministrers Traüt, Grallers Sonagralla, Grallers Els Bordons, Grallers Tocaferro, Grallers de l’Esperidió, Sons de la Cossetània, Cobla La Mitja Lluna, Dolçainers Tresmall, Grallers La Virolla, Grallers Els Quatre Garrofers, Grallers Els Cofins, Sonadors Bufalodre, Faktoria Folk, Rodarboç – Cobla de Ministrers i la Fanfara de Torredembarra.

A la pl. de les Cols, interpretació d’una tonada a càrrec de cadascuna de les formacions. Itinerari: pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i pl. de les Cols.

Col·labora: Frankfurt Major

 

En acabar, pl. de les Cols. Santa Tecla gastronòmica. El concert de Vermut Yzaguirre amb la Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona. Degustació de vermut i patates.

Patrocina: Vermut Yzaguirre

 

18 h, parc de Saavedra, La Terrasseta. Mercat artesà de segona mà i intercanvi. Inscripcions a santatecla2ama@gmail.com.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

 

18.30 h, pl. de Dames i Vells. Primera representació del Ball de Dames i Vells. El sarcasme i la ironia d’aquestes parelles retratarà, un any més, l’actualitat i els seus protagonistes. Toca, Peron!

 

19 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Queimada popular.

Organitza: Centro Galego de Tarragona

 

19 h, pg. de les Palmeres. Obertura de l’Espai Barraques.

Organitza: Col·lectiu Barraques

 

19 h, des de la pl. de la Font. La Cercavila de Santa Tecla amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular: el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Joan de Serrallonga, l’Àliga —que amb motiu del 30è aniversari de la seva recuperació estarà acompanyada de l’Àliga de Reus—, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros —que lluiran, després de la seva restauració, nous vestits i noves joies—, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, de Pastorets, de Turcs i Cavallets, del Patatuf i de Cercolets, els Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, de Valencians i de Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música.

Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, baixada Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Els participants a la Cercavila tindran un punt de refrigeri ràpid al carrer Cós del Bou ofert per la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio.

Amb la participació de: Voluntaris 2017

 

19 h, parc de Saavedra, La Terrasseta. Selecció musical.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes i Rusc Produccions

 

19.15 h, pg. de les Palmeres. Activitats de tarda. Coca amb xocolata. Cal carregar les piles, que Santa Tecla és molt llarga!

Organitza: Col·lectiu Barraques

 

19.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

19.30 h, pg. de les Palmeres. Activitats de tarda. Fira kermesse de l’AEG Fent Camí: esquís cooperatius, piscina de pescar peixos, cèrcols i suport per fer punteria, laberint per bufar una bola, laberint per anar movent i fer arribar la bola a lloc, Twister 3D i futbolí amb disc.

Organitzen: Col·lectiu Barraques i AEG Fent Camí

 

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

21 h, pg. de les Palmeres. Vine a sopar a les Barraques, on podràs gaudir d’entrepans a la fresca a preus populars.

Organitza: Col·lectiu Barraques

 

21 h, parc de Saavedra, La Terrasseta. Sopar a la fresca a preus populars. Menjar japonès Ikkui i Food Truck La Cuineta.

Organitza: Ekinoci

Col·laboren: Tecletes, Rusc Produccions, Ikkuii i Food Truck La Cuineta

 

21.20 h, pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:*

  • 20 h, Ball de Dames i Vells.
  • 45 h, Ball de Sant Miquel i Diables.
  • 10 h, Ball de Gitanes.
  • 25 h, Ball d’en Serrallonga.

*Els versots i parlaments dels balls parlats en aquest espai seran reproduïts de manera simultània en la llengua de signes catalana per a persones sordes.

 

21.30 h, pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular. Els onze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la plaça de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l’Ajuntament per dormir-hi.

 

21.45 h, pl. dels Sedassos. Versots i parlaments dels balls parlats:

— 21.45 h, Ball d’en Serrallonga.

— 22.15 h, Ball de Pastorets.

— 22.35 h, Ball de Gitanes.

 

22.15 h, pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb So Nat, Grallers de Tarragona. Representació de manera continuada de totes les figures plàstiques o misteris amb la llum de les atxes i en un espai únic.

 

22.35 h, Rambla Nova, tram Unió / Méndez Núñez, davant de la Gelateria Italiana Gabri Olivier. Versots i parlaments dels balls parlats:

— 22.40 h, Ball de Pastorets.

— 23.00 h, Ball de Gitanes.

— 23.15 h, Ball d’en Serrallonga.

 

Les persones amb deficiències visuals podran recollir els parlaments del Ball d’en Serrallonga en braille.

 

La nit del 22 al 23 de setembre. Revetlles i matinades

 

22 h, jardins del Camp de Mart. Flaixtival Santa Tecla 2016. Un espai històricament tecler que es vesteix de gala en una sessió que promet ser memorable. Torna el festival de l’emissora que més sona al nostre país, Flaix FM. Amb la participació dels DJ’s Sergi Domene, Ernest Codina, Toni B, Edu Elizondo i el guanyador del primer concurs de DJ’s del Flaixtivam. Per acabar el millor remember amb DJ Pau Brull. Pluja de marxandatge, efecte megatró, animació, i moltes sorpreses més. Més informació a www.flaixtival.com.

Organitza: Bob Productions

 

23 h, parc de Saavedra, La Terrasseta. Dijeila (rumba, ska / Tarragona). Dijeila fa més d’una dècada que passeja per allà on va el mestissatge, el flamenc i la rumba, sense oblidar el rock llatí, l’ska o el reggae. És una fixa de les nits més rumberes del Saavedra.

Organitza: Ekinoci

 

23 h, restaurant El Complet, c. Natzaret i pl. Mossèn Salvador Ramon i Vinyes. Música en directe i activitats diverses fins a les 3 h.

 

23 h, Bar Mala*Bar, c. de l’Enrajolat. Música dels 80 amb DJ Pitus.

Organitza: Bar Mala*Bar

Patrocina: San Miguel

 

23.30 h, Sala de Festes 24, c. Major, 24. 24 Electrònic Festival.

 

23.30 h, pg. de les Palmeres. Arrencada de la segona nit dels Concerts de Barraques amb Baino di Lion & The Bubbling Society (reggae). Guanyador del concurs de grups, Baino di Lion és un cantant de reggae de Tarragona que ha compartit escenari amb artistes com Morodo, Fyahbwoy i Little Pepe. Actualment, als concerts l’acompanyen la banda Bubbling Society i el cantant Mass is Like com a corista. Un xou ple d’energia però també de missatge social i que no deixarà ningú indiferent.

Organitza: Col·lectiu Barraques

 

23.30 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Revetlla amb l’Orquestra Melodia. Música de ball de solvència contrastada. Una formació de referència al territori que enguany celebra els 85 anys d’existència.

 

23.30 h, pl. de la Font. La revetlla més teclera amb l’Orquestra Centauro i La Muntband. Si hi ha una revetlla de referència a la plaça de la Font, és aquesta. El pas de la vigília a la diada de Santa Tecla transcorre per aquest llarg moment d’alta intensitat musical. Dues bandes de reconegut prestigi en això de fer ballar els festers incondicionals.

 

24 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Nit de Santa Tecla amb els millors èxits musicals de la mà de DJ Rayo.

 

24 h, Sala El Cau, c. Trinquet Vell, 2. Mueve tu Chapa. Nit de ritmes llatins.

 

1 h, pg. de les Palmeres. Roba Estesa en concert (folk calentó). El folk calentó és un gènere musical que serveix de mitjà per transmetre l’essència de Roba Estesa: el foc, les fogueres i els fogons. Sigui a casa, al carrer o al llit, el foc és símbol de festa i de lluita, i sempre va acompanyat de cançons.

Organitza: Col·lectiu Barraques

 

2.30 h, pg. de les Palmeres. El Diluvi (mestissatge mediterrani). Aquest grup de música de folk modern fusiona diversos estils musicals, cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel valenciana, que dóna com a resultat un nou estil que anomenen mestissatge mediterrani. Amb més de tres anys de vida, El Diluvi viatja per tots els Països Catalans, caracteritzats i popularitzats pel peculiar homenatge que fan al cantautor alcoià Ovidi Montllor. Organitza: Col·lectiu Barraques

 

4 h, pg. de les Palmeres. Pirat’s Sound Sistema en concert. Pirat’s Sound Sistema s’han passejat amb el seu explosiu directe per festivals internacionals com el Popkomm (Berlín) o l’Hestiv’Òc (Pau, Occitània) i grans revetlles populars d’arreu. El trio de Sants torna a la càrrega amb noves dosis de reggae, dancehall i rap clar, autogestionat i en català.

Organitza: Col·lectiu Barraques